Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
13. júla 2023 o 18:40
Čas čítania 0:27

Tieto očné kvapky radšej vráť, ŠÚKL ich nútene sťahuje z predaja. Skontroluj, či máš doma šaržu postihnutú chybou

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pre pacientov budú v lekárni dostupné lieky s rovnakou účinnou látkou.

Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) sťahuje z trhu jednu šaržu očných kvapiek Luxfen na zníženie vnútroočného tlaku. Ide o šaržu 22H042. Dôvodom je odchýlka vo výrobnom procese. TASR o tom informovala hovorkyňa ŠÚKL-u Jana Matiašová.

Liek sa sťahuje z úrovne distribučných spoločností, lekární, zdravotníckych zariadení a pacientov. Tí by ho mali vrátiť do lekárne, v ktorej bol vydaný. „Pokiaľ to nie je možné, pacienti môžu liek vrátiť do hociktorej inej lekárne,“ priblížila hovorkyňa.

Očné kvapky sa používajú pri liečbe glaukómu s otvoreným uhlom alebo s očnou hypertenziou. „Po stiahnutí lieku z trhu sú pre pacientov dostupné iné lieky s rovnakou účinnou látkou, pričom rozhodnutie o vhodnej liečbe je v kompetencii ošetrujúceho lekára,“ dodala Matiašová.

lieky
Zdroj: Schneider lekaren
Domov
Zdieľať
Diskusia