Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Florián Meričko
14. júla 2023, 12:10
Čas čítania 0:44

Nešlo o sexuálne obťažovanie, lebo školník ju obchytkával menej ako 10 sekúnd. Taliansko pobúrilo kontroverzné rozhodnutie súdu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pobúrenie z rozhodnutia v prípade 17-ročnej študentky vyjadrujú Taliani prostredníctvom sociálnych sietí.

Na sociálnych sieťach v Taliansku sa momentálne šíria nahnevané reakcie na rozhodnutie súdu v prípade 17-ročnej študentky, ktorú sexuálne obťažoval 66-ročný školník Antonio Avola. I keď sa k svojmu činu priznal, súd rozhodol, že je nevinný. Odôvodnil to tým, že obťažovanie trvalo príliš krátko, informuje stanica BBC.

K incidentu došlo ešte v apríli minulého roka. Starší muž na školskej chodbe bez dovolenia stiahol nohavice 17-ročnej študentke a potom jej začal chytať intímne partie. Po krátkej chvíli však prestal a dievčaťu povedal, že to bol iba žart.

Napadnutá sa cíti zradená inštitúciami

Taliansky prokurátor žiadal, aby bol obžalovaný Antonio odsúdený na 3,5 roka vo väzení. Sudcovia však žalobu zamietli aj napriek tomu, že sa školník k celému skutku priznal. Ako hlavný dôvod uviedli krátke trvanie aktu, ktoré neprekročilo desať sekúnd.

„Začínam si myslieť, že som sa mýlila, keď som dôverovala inštitúciám. Toto nie je spravodlivosť,“ uviedla poškodená žena. Študentka sa teraz obáva, že rozhodnutie sudcov odradí ďalšie ženy a dievčatá v jej veku od toho, aby podobné útoky nahlásili na polícii.

„Budú mať pocit, že nahlásiť zneužívanie sa jednoducho neoplatí. Je to však dôležité, pretože mlčanie chráni agresorov,“ uzavrela.

Na internete sa šíria videá mladých Talianov, ktorí sa natáčajú pri tom, ako sa dotýkajú intímnych partií. Chcú tým zdôrazniť, že aj 10 sekúnd je viac než dosť času na sexuálne obťažovanie.
Na internete sa šíria videá mladých Talianov, ktorí sa natáčajú pri tom, ako sa dotýkajú intímnych partií. Chcú tým zdôrazniť, že aj 10 sekúnd je viac než dosť času na sexuálne obťažovanie. Zdroj: Instagram
Domov
Zdieľať
Diskusia