Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
17. júla 2023, 11:45
Čas čítania 0:38

Viacero Slovákov uviazlo na dovolenke na Sicílii. Zadymilo priestory terminálu, miestne letisko muselo zrušiť všetky lety.

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Požiar si nevyžiadal žiadne zranenia.

AKTUALIZÁCIA 16.00 h: Sicílske úrady oznámili, že prevádzka letiska v meste Catania bude v dôsledku požiaru v príletovej hale pozastavená až do stredy popoludnia. Lety mali byť pôvodne obnovené už v priebehu pondelka.

Prílety a odlety na letisku v Catanii nachádzajúcom sa na talianskom ostrove Sicília museli byť v nedeľu večer pozastavené z dôvodu požiaru. 

Spoločnosť SAC, ktorá prevádzkuje medzinárodné letisko Vincenza Belliniho, najskôr ráno oznámila, že lety budú v pondelok pozastavené najmenej do 8.00 h SELČ. Najnovšie informácie už hovoria o tom, že lety by mali byť pozastavené minimálne do 14.00 hod.

Prvé tiesňové volanie prijali hasiči ešte v nedeľu o 23.29 h. Požiar sa im podarilo dostať pod kontrolu a uhasiť. Priestory terminálu, ktorý cestujúci v zhone opustili, sú však stále zadymené. Udalosť si nevyžiadala zranených.

Podľa informácií tvnoviny.sk na letisku uviazlo viacero Slovákov, ktorí musia zvoliť iný spôsob dopravy.  

Domov
Zdieľať
Diskusia