Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
18. júla 2023, 7:45
Čas čítania 0:41

Vychýrené kúpalisko na východe Slovenska nemôžu otvoriť. Nepríjemná baktéria znečistila vodu, spôsobuje zákerné problémy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mesto Snina momentálne hľadá riešenie, ktoré by zvýšilo šance na otvorenie počas letnej sezóny.

Populárne prírodné kúpalisko Sninské rybníky doteraz neotvorili napriek tomu, že letná sezóna je v plnom prúde. Môže za to nevyhovujúca kvalita vzoriek vody, ktoré odobral Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Humennom, informuje portál Pluska.

Regionálni hygienici našli v troch z piatich vzoriek z potoku Bystrá nadmerné množstvo črevných enterokokov, ktoré spôsobujú zápal močových ciest, zápaly stredného ucha, ale aj hnisanie popálenín.

„Vzorka z bazéna bola poslaná RÚVZ, kde po posúdení úradom bolo mesto 4. júla vyrozumené, že črevné baktérie sú v norme, no v bazéne sa nadlimitne rozšírili baktérie Pseudomonas aeruginosa,“ priblížilo mesto Snina.

Problémy sa kopia, riešenie však nie je na dohľad

Vedenie sa na otvorenie známeho biokúpaliska pripravovalo už od júna. Pred začiatkom sezóny doň investovali tisícky eur na technickú údržbu. Zároveň museli riešiť únik vody z bazénov.

Otvorenie letnej sezóny však prerušili hygienici, ktorí vydali zákaz kúpania v populárnej lokalite na východnom Slovensku. Primátor mesta Peter Vološin verí, že mestu sa podarí nájsť riešenie vzniknutej situácie. Podľa jeho slov by biokúpalisko chceli tento rok otvoriť aspoň v skrátenej letnej sezóne.

Sninské rybníky toto leto ešte neotvorili.
Sninské rybníky toto leto ešte neotvorili. Zdroj: TASR/Roman Hanc
Domov
Zdieľať
Diskusia