Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
25. júla 2023, 16:41
Čas čítania 0:41

VIDEO: V Grécku sa zrútilo záchranné lietadlo s dvoma osobami na palube. Pomáhalo pri hasení lesných požiarov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Lietadlo spadlo na druhom najväčšom gréckom ostrove Eubója.

Na druhom najväčšom gréckom ostrove Eubója (Evia) v utorok havarovalo hasiace lietadlo, ktoré pomáhalo v boji proti tamojším rozsiahlym lesným požiarom. Na palube boli najmenej dve osoby, ich osud je zatiaľ neznámy. TASR správu prevzala z agentúr AFP a DPA.

O zrútení hasiaceho lietadla typu Canadair informoval hovorca miestnych požiarnikov Jannis Artopios. Lietadlo sa zrútilo do rokliny v blízkosti obce Platanistos na juhu ostrova. Dvaja piloti zrúteného lietadla boli podľa ministerstva obrany v Aténach príslušníkmi gréckeho letectva.

Proti viacerým požiarom na Eubóji aktuálne bojuje približne sto hasičov a minimálne tri hasiace lietadlá. Úrady tam v noci na dnes vydali príkaz na evakuáciu jednej z lokalít na severe ostrova.

Evakuovať už museli tisíce ľudí

Z gréckych ostrovov Rodos a Korfu museli počas uplynulého víkendu pre požiare evakuovať tisíce miestnych obyvateľov a turistov.

Grécki meteorológovia predpovedali na utorok novú vlnu horúčav. V hlavnom meste Atény očakávajú teplotu vzduchu 41 stupňov Celzia a v strednom Grécku až 44 stupňov, uvádza grécky meteorologický ústav EMY.

Domov
Zdieľať
Diskusia