Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
30. júla 2023, 9:12
Čas čítania 0:33

Na vlakovej stanici ukradli dúhovú vlajku. Na jej miesto vyvesili nacistickú s hákovým krížom

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Dúhová vlajka vyvesená na nemeckej vlakovej stanici bola v minulosti odcudzená už niekoľkokrát.

Na železničnej stanici v meste Neubrandenburg na severovýchode Nemecka neznáme osoby ukradli v sobotu skoro ráno dúhovú vlajku a na jej miesto vyvesili zakázanú vlajku s hákovým krížom. TASR správu prevzala z tlačovej agentúry DPA.


Polícia po upozornení vlajku s nacistickým symbolom odstránila. Bezpečnostné orgány spolkovej krajiny Meklenbursko-Predpomoransko začali vyšetrovanie používania „symbolu protiústavných organizácií“.


„Hákový kríž je symbolom najhorších zločinov proti ľudskosti, aké kedy vzišli z nemeckej pôdy – jeho vyvesenie je nielen trestným činom, ale aj neľudským a jednoznačne protiústavným skutkom,“ povedal minister vnútra predmetnej spolkovej krajiny Christian Pegel.


„Tí, ktorí ich vyzdvihujú, sa stavajú mimo našej spoločnosti, chcú bojovať proti slobodnému, demokratickému základnému poriadku a neprijateľným spôsobom sa vysmievajú obetiam národnosocialistickej tyranie,“ dodal.


Železničná stanica v Neubrandenburgu zvyčajne vyvesuje tri vlajky vrátane dúhovej na znak rozmanitosti a tolerancie miestneho obyvateľstva. Tá však bola v minulosti niekoľkokrát ukradnutá a nahradená novou.

Vlaková stanica v nemeckom meste Neubrandenburg s dúhovými vlajkami.
Vlaková stanica v nemeckom meste Neubrandenburg s dúhovými vlajkami. Zdroj: Google Maps
Domov
Zdieľať
Diskusia