Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Daniel Mikolášik
30. júla 2023, 15:03
Čas čítania 0:54

Bizarný sextape škandál: iránsky úradník sa objavil na videu pri gay sexe. Mal pritom za úlohu hájiť tradičné islamské hodnoty

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Homosexualita je v Iráne nezákonná.

Iránsky úradník Rezu Caghátí sa dostal do problémov po tom, čo sa internetom začal šíriť jeho „sextape“. Na videu je zachytený jeho sexuálny pomer s iným mužom. Homosexualita je však v Iráne nezákonná a paradoxom je tiež fakt, že práve jeho tamojšia vláda poverila úlohou presadzovať tradičné islamské hodnoty, informuje BBC.

Po tom, čo jeho sexuálny škandál vyplával na povrch, museli Caghátího odvolať z postu vrchného predstaviteľa pre kultúru a islamskú náuku v provincii Gílán. Video zaznamenávajúce jeho sexuálne radovánky s iným mužom sa totiž začalo masovo šíriť na sociálnych sieťach.

Caghátí je zakladateľom kultúrneho centra zameraného na zbožnosť a hidžáb. Vzťahy rovnakého pohlavia sú v Iráne zakázané, pričom ľudia z LGBT+ komunity čelia v krajine hrozbe obťažovania, zneužívania a ďalšieho násilia. Podľa iránskeho práva, ktoré je založené na šaríi, sa homosexuálne vzťahy považujú za zločiny, za ktoré hrozí dokonca aj trest smrti. Tento trest sa síce ukladá len zriedka, no homosexuáli čelia každodennej diskriminácii. 

22. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 6:15 Som ženatý a zistil som, že som gay: Martin si pri sexe s priateľkou predstavuje muža. Jozef má dieťa a zamiloval sa do kolegu Som ženatý a zistil som, že som gay: Martin si pri sexe s priateľkou predstavuje muža. Jozef má dieťa a zamiloval sa do kolegu

Tamojšie úrady prípad aktuálne prešetrujú. V sobotu iránsky minister kultúry Mohammad Mehdí Esmáílí uviedol, že pred zverejnením videa neexistovali o Caghátím žiadne negatívne správy. Niektorí poukazujú na to, že odvolanie pána Caghátího z jeho funkcie zdôraznilo rozdiel v tom, ako sa zaobchádza s iránskymi predstaviteľmi, keď sú obvinení zo zločinu, v porovnaní s komunitou LGBT+ alebo so ženami, ktoré nedodržiavajú islamské pravidlá.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa The Publica (@the.publica)

Domov
Zdieľať
Diskusia