Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
1. augusta 2023, 15:20
Čas čítania 0:35

VIDEO: To nie sú medvede, ale ľudia v kostýmoch. Čínska ZOO čelí bizarným obvineniam, teraz sa ich snaží vyvrátiť

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zoologická záhrada kategoricky odmietla, že by jej medvede neboli ozajstné.

Na sociálnych sieťach aktuálne koluje video z čínskej zoologickej záhrady v meste Chang-čou. Návštevníkov zaskočilo správanie medveďa malajského, ktorý vo výbehu stojí na zadných nohách a miestami to podľa špekulácií vyzerá, akoby nešlo o zviera, ale o človeka prezlečeného za medveďa, informuje The Guardian

ZOO tieto obvinenia popiera. Jej hovorca uviedol, že medvede sú skutočné a k podobnému podvodu by v štátnom zariadení ani nemohlo dôjsť. Vysvetlil, že takýmto spôsobom sa medvede chladia počas vysokých teplôt. Medvede schúlené v klbku podľa neho vysoké teploty nevydržia viac ako pár minút. 

Aby zoologická záhrada vyvrátila všetky špekulácie, aktuálne pripravuje návštevu pre novinárov, ktorí si zvieratá budú môcť obzrieť zblízka. Špekulácie o prezlečených ľuďoch pritom v čínskych zoologických záhradách nie sú novinkou, v minulosti už viaceré čelili obvineniam, že napríklad psy zafarbili tak, aby vyzerali ako vlky. 

Domov
Zdieľať
Diskusia