Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
8. augusta 2023, 21:10
Čas čítania 0:33

Tieto tri príchute zmrzliny majú Slováci najradšej, zistil prieskum. V lete si ju vychutná viac ako 90 % ľudí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Z prieskumu vyplynulo, že zmrzlinu si v lete vychutná drvivá väčšina Slovákov.

Zmrzlinu počas leta ochutná aspoň raz viac ako 90 percent Slovákov. Najviac obľubujú čokoládovú príchuť. Vyplýva to z reprezentatívneho prieskumu, ktorý realizovala agentúra Go4insight na vzorke 1000 respondentov vo veku 15 – 79 rokov v máji tohto roka. TASR o tom informoval Rastislav Kočan z agentúry.

Najhoršie skončila točená zmrzlina

Najobľúbenejšou zmrzlinovou pochúťkou sú rôzne druhy nanukov a podobne je na tom aj klasická kopčeková zmrzlina. Oboje si na týždennej báze počas letných mesiacov vychutnáva približne štvrtina Slovákov. Najmenej obľúbená spomedzi testovaných typov zmrzlín je točená strojová zmrzlina, na týždennej báze ju konzumuje päť percent.


Šesť percent zmrzlinu neje vôbec. Najčastejšie ide o starších dôchodcov a mužov na vidieku. Na týždennej báze si ju zas najčastejšie doprajú tínedžeri a mladí ľudia. V porovnaní s rokom 2019 sa v prvej trojke obľúbených príchutí preferencie nezmenili. Dominujú príchute čokoládová, vanilková a citrónová.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia