Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Adam Novosad
10. augusta 2023, 12:25
Čas čítania 0:43

Vyhrážal sa smrťou Bidenovi, zastrelila ho FBI. Vyhlasoval, že chystá prezidentskú vraždu, na ktorú si už čistí pušku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Americká FBI zasahovala v štáte Utah.

Agenti amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) v stredu pri zásahu v štáte Utah zastrelili muža, ktorý sa údajne vyhrážal americkému prezidentovi Joeovi Bidenovi. Stalo sa tak krátko pred Bidenovou návštevou Utahu. 


FBI potvrdila, že podozrivý muž bol zastrelený počas zatýkania a domovej prehliadky v meste Provo južne od hlavného mesta Utahu Salt Lake City. Muža však odmietla identifikovať a vyhlásila, že v súčasnosti stále prebieha vyšetrovanie.

Podľa záznamov miestnej prokuratúry však ide o približne 70-ročného Craiga Robertsona, ktorý bol podporovateľom amerického exprezidenta Donalda Trumpa.

Už si čistím pušku, odkazoval Bidenovi

Robertson sa na sociálnych sieťach údajne opakovane vyhrážal Bidenovi a ďalším ľuďom, napríklad americkej viceprezidentke Kamale Harrisovej, ministrovi spravodlivosti Merrickovi Garlandovi či manhattanskému prokurátorovi Alvinovi Braggovi.

Na margo Bidenovej nadchádzajúcej návštevy Utahu Robertson vyhlásil, že si už „čistí svoju pušku M24“. V inom príspevku napísal, že je čas na „nie jednu, ale dve prezidentské vraždy – najskôr Joe, potom Kamala“.


Agentúra AFP dodáva, že prezident Biden je v súčasnosti na návšteve západnej časti Spojených štátov. Podľa plánu mal v stredu večer letieť z Nového Mexika do Salt Lake City v Utahu.

Joe Biden.
Joe Biden. Zdroj: TASR/AP
Späť
Zdieľať
Diskusia