Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
14. augusta 2023, 7:15
Čas čítania 0:29

V čoraz populárnejšej dovolenkovej destinácii namerali neuveriteľných 50 °C. Je to nový rekord, predchádzajúci prišiel v júli

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Maroko zažíva toto leto sériu horúčav s rekordnými teplotami.

Teploty v Maroku po prvý raz od začiatku vedenia záznamov prekročili 50 stupňov Celzia. Oznámila to v nedeľu meteorologická služba severoafrickej krajiny sužovanej vlnou horúčav. 


Meteorologická stanica v pobrežnom meste Agadir na juhu krajiny zaznamenala nové národné maximum 50,4 stupňa Celzia v piatok, uviedlo marocké Generálne riaditeľstvo meteorológie.


Maroko zažíva toto leto sériu horúčav s rekordnými teplotami. Predošlú najvyššiu teplotu, 49,9 stupňa Celzia, namerali 13. júla.

Horúčavy prekročili priemerné teploty o 13 stupňov

Súčasnú vlnu horúčav v krajine spôsobuje podľa meteorológov prílev suchého a horúceho vzduchu z juhu, ktorý vyhnal teploty o 5 až 13 stupňov nad mesačný priemer. V posledných dňoch došlo na severe Maroka k lesným požiarom.


Predpovede počasia hovoria o miernom poklese teplôt v severných častiach severnej Afriky v najbližších dňoch.

Maroko
Zdroj: Flickr
Domov
Zdieľať
Diskusia