Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
14. augusta 2023, 20:50
Čas čítania 0:36

Ryanair zrušil takmer 100 letov, skontroluj si, či aj ten tvoj. Zmeny zasiahli až 15-tisíc ľudí, príčinou je štrajk

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ide už o tretí štrajk zamestnancov Ryanairu v tohtoročnej letnej sezóne.

Štrajk belgických pilotov v pondelok prinútil írsku leteckú spoločnosť Ryanair zrušiť 88 letov na letisku Charleroi Brusel-Juh, ktoré je jedným z jeho najvyťaženejších európskych uzlov, informuje agentúra AFP.

Už tretí štrajk v tejto letnej sezóne zasiahol zhruba 15 000 cestujúcich, ktorí plánovali letieť v pondelok alebo v utorok, keď je v Belgicku štátny Sviatok Nanebovzatia Panny Márie.

Piloti obvinili nízkonákladovú spoločnosť Ryanair, že nedodržala dohodu podpísanú počas covidovej pandémie. Podľa nej im mal dopravca poskytnúť dni voľna navyše výmenou za zníženie platu, uviedlo letisko v Charleroi.

Ryanair nerešpektuje belgické zákony, tvrdí zväz pilotov

Spoločnosť Ryanair vyzvala pilotov, aby namiesto štrajku rokovali, a oznámila, že o pracovných podmienkach sa dohodla so svojimi talianskymi, francúzskymi a španielskymi zamestnancami.

Približne polovicu letov spoločnosti Ryanair z letiska Charleroi Brusel-Juh pilotujú posádky, ktoré nie sú belgické.

Odborový zväz pilotov uviedol, že Ryanair nerešpektuje belgické zákony, prosperuje vďaka „sociálnemu dumpingu“ a vytvára nekalú konkurenciu pre ostatné letecké spoločnosti, ktoré pravidlá dodržiavajú.

Spoločnosť Ryanair musela zrušiť až 88 letov pre štrajk pilotov. Zmeny údajne zasiahli zhruba 15-tisíc cestujúcich.
Spoločnosť Ryanair musela zrušiť až 88 letov pre štrajk pilotov. Zmeny údajne zasiahli zhruba 15-tisíc cestujúcich. Zdroj: Unsplash/Portuguese Gravity
Domov
Zdieľať
Diskusia