Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
15. augusta 2023 o 11:45
Čas čítania 0:52

Dôverčivý Slovák naposielal podvodníkovi 95 000 €, sľuboval mu parádnu investíciu. Keď prišiel o všetko, oklamali ho znovu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prípadom sa aktuálne zaoberá polícia aj banka podvedeného muža.

Podvodníci vylákali od Slováka takmer 100-tisíc eur, pretože uveril, že svoje peniaze investuje, aby vďaka tomu zarobil viac peňazí. Prípadom sa aktuálne zaoberá polícia, informujú o tom noviny.sk.

Stanislavovi zavolal muž s lámavou slovenčinou a presviedčal ho, aby investoval niekoľko tisíc eur, ktoré sa mu následne vrátia so slušným zárobkom. „Že vložím 5 000 eur a budem mať z toho 10 000. Na druhý deň mi ukázal, že sa z 10-tisíc stalo 16- až 17-tisíc. Ja mu hovorím, dobre, teraz mi ukážte, ako si ich vyberiem,“ uviedol podvedený muž.

Všimli si 90-tisíc eur na účte

Dôverčivý Slovák počas telefonátu zdieľal s podvodníkmi obrazovku svojho počítača. „A ja sprostý som na sekundu otvoril svoj účet. Vtedy tam bolo nejakých 90-tisíc. Potom zhasla obrazovka,“ opisuje situáciu.

Podvodníci si sumu všimli, a tak ho intenzívne nahovárali, aby investoval čoraz viac a viac, až im nakoniec poslal všetky peniaze. Vtedy mu prestali dvíhať telefón a prerušili s ním všetok kontakt. Následne sa mu ozval muž, ktorý od neho žiadal 5 000 eur, aby mu stratené peniaze pomohol získať naspäť, a tak Stanislav šiel na účte do mínusu, ale k peniazom sa aj tak nedostal.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

O návrat peňazí od podvodníkov sa teraz snaží aj banka podvedeného muža. „Banka vynakladá maximálne úsilie, aby našla spôsob, ako sprostredkovať vrátenie odcudzených finančných prostriedkov,“ uviedla Tatra banka. 

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/Lena Balk
Domov
Zdieľať
Diskusia