Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
25. augusta 2023 o 11:10
Čas čítania 0:30

Naivná Češka sa zamilovala do falošného Zelenského, vytiahol z nej 10 000 €. Peniaze nemala, ale ochotne si vzala pôžičku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ženu balamutil sľubmi o spoločnej budúcnosti a sľuboval jej balík plný peňazí.

Česká polícia vyšetruje podvod, pri ktorom neznámy páchateľ okradol dôverčivú ženu o takmer 10-tisíc eur. Podvodník sa cez sociálne siete vydával za ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a svojej obeti vyznával lásku, píše český portál iDnes.cz

„Prezident“ žene sľuboval spoločnú budúcnosť a tvrdil, že jej pošle balík s úsporami. Za balík však musela zaplatiť poplatok 10-tisíc eur, ktoré už nikdy nevidela.

„Keďže toľko peňazí nemala, musela si ich požičať. Od ‚prezidenta‘, s ktorým sa poznala mesiac, mala sľúbené, že si všetky peniaze môže vziať späť z doručeného balíka. Až po upozornení od banky, že sa pravdepodobne stala obeťou podvodu, išla incident nahlásiť,“ ozrejmila hovorkyňa polície Iva Kormošová. 

Polícia v prípade začala trestné stíhanie pre podozrenie zo spáchania trestného činu podvodu. Zároveň upozorňuje, aby ľudia neverili všetkému, čo prečítajú na sociálnych sieťach. 

podvod
Zdroj: Flickr/Nenad Stojkovic/na voľné použitie, TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia