Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Daniel Mikolášik TASR
27. augusta 2023, 12:11
Čas čítania 0:33

Pri zrážke lietadiel zahynul známy ukrajinský pilot „Juice“, ktorý sa preslávil v bojoch o Kyjev na začiatku vojny

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pilščykov bol podľa Zelenského „jedným z tých dôstojníkov, ktorí výrazne pomohli nášmu štátu“.

Traja ukrajinskí piloti zahynuli pri piatkovej zrážke dvoch výcvikových lietadiel L-39 v strednej oblasti Ukrajiny, informovali o tom v sobotu ukrajinské vzdušné sily, ktoré cituje agentúra Reuters.


Pri zrážke zahynul aj známy pilot ukrajinských vzdušných síl vystupujúci pod volacím znakom Juice, major Andrij Pilščykov, ktorý poskytoval rozhovory zahraničným médiám. Preslávil sa v bojoch na začiatku vojny v prvých bitkách o Kyjev.

Major Andrij Pilščykov, prezývaný Juice.
Major Andrij Pilščykov, prezývaný Juice. Zdroj: Ukrajinské ministerstvo obrany

Vystupoval aj v kampaniach za získanie amerických stíhačiek F-16. Potvrdil to aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, podľa ktorého bol Pilščykov „jedným z tých dôstojníkov, ktorí výrazne pomohli nášmu štátu“.

K havárii došlo nad Žytomyrskou oblasťou, ktorá leží západne od ukrajinského hlavného mesta Kyjev. „Vyjadrujeme sústrasť rodinám obetí. Je to bolestivá a nenapraviteľná strata pre nás všetkých,“ uviedlo ukrajinské letectvo v aplikácii Telegram s tým, že prebieha vyšetrovanie okolností havárie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia