Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Daniel Mikolášik
27. augusta 2023, 10:02
Čas čítania 0:31

Kňaz z Oravy od školáčky vyžadoval orálny sex, potom ju vyspovedal. K sexuálnemu zneužívaniu sa priznal

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

„Obom nám to bolo ľúto,“ tvrdí bývalý rímskokatolícky kňaz.

Ďalší ohavný prípad sexuálneho zneužívania z farnosti v Dolnom Kubíne. Bývalý kňaz, ktorý na Orave pôsobil niekoľko rokov, vyžadoval od iba 12-ročnej školáčky orálny sex. Po ňom ju brával na spoveď, na prípad ako prvá upozornila TV Markíza.

Bývalý rímskokatolícky kňaz Peter K. sa k zneužívaniu priznal, podľa vlastných slov sa do dievčaťa zaľúbil. „Obom nám to bolo ľúto,“ povedal pre televíziu.

5. júla 2022, 17:53 Čas čítania 1:13 Slováci bojujú za spravodlivé tresty pre kňazov, ktorí sexuálne zneužívajú deti. Novú petíciu podpísali už tisíce ľudí Slováci bojujú za spravodlivé tresty pre kňazov, ktorí sexuálne zneužívajú deti. Novú petíciu podpísali už tisíce ľudí

„V trestnej veci obvineného Petra K. bola prokurátorkou Krajskej prokuratúry Žilina podaná obžaloba pre pokračujúci obzvlášť závažný zločin sexuálneho zneužívania,“ uviedla prokurátorka Alexandra Mesiarkinová.

Nie je to jediný prípad sexuálneho obťažovania kňazom, na ktorý Markíza upozornila. František Ondrek dostal v júni minulého roka za pokračujúci zločin sexuálneho zneužívania maloletého dievčaťa trojročný trest s podmienečným odkladom na štyri roky. Proti rozsudku v prípade kňaza z Oravy už vznikla aj verejná petícia.

Domov
Zdieľať
Diskusia