Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
30. augusta 2023, 19:25
Čas čítania 0:29

MAPA: V týchto okresoch Slovenska dnes večer platí výstraha pred búrkami, SHMÚ upozorňuje na povodne

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výstraha sa týka jedenástich okresov na východe krajiny. Pre okres Michalovce zároveň platí do 21.30 h výstraha prvého stupňa pred povodňou.

V niekoľkých okresoch na východe Slovenska platí v stredu večer výstraha prvého stupňa pred búrkami. Na webe o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Trvá predbežne do 20.00 h.


Výstraha sa týka okresov Spišská Nová Ves, Gelnica, Košice okolie, Rožňava, Michalovce, Vranov nad Topľou, Humenné, Medzilaborce, Stropkov a Svidník. Búrky môže sprevádzať prudký lejak s intenzitou 20 až 30 milimetrov za polhodinu s nárazmi vetra 65 až 85 kilometrov za hodinu a krúpy.


Pre okres Michalovce zároveň platí do 21.30 h výstraha prvého stupňa pred povodňou. „Vzhľadom na očakávané prívalové zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín hlavne na malých tokoch s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity,“ uviedli meteorológovia. Vývoj hydrologickej situácie budú priebežne aktualizovať.

mapa, búrky, počasie
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia