Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
3. septembra 2023 o 14:20
Čas čítania 1:00

Prieskum agentúry Focus: Nerozhodnutí voliči najviac dôverujú Pellegrinimu, Dankovi a Uhríkovi. Prvé miesto patrí lídrovi Hlasu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Z prieskumu agentúry Focus vyplýva, že najdôveryhodnejším politickým lídrom je predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Dôveruje mu 40 % opýtaných.

Z prieskumu agentúry Focus pre reláciu TV Markíza Na telo vyplýva, že najdôveryhodnejším politickým lídrom je predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Dôveruje mu 40 % opýtaných, nedôveruje 59 %. 

Na druhom mieste sa ocitol líder Smeru Robert Fico, ktorému podľa Focusu dôveruje 37 %  a nedôveruje 62 % opýtaných. Nasleduje Zuzana Čaputová, ktorá dosiahla dôveru 36 % a 63-percentnú nedôveryhodnosť.

Nasleduje šéf SNS Andrej Danko, ktorému vyjadrilo dôveru 29 % respondentov. Oproti prechádzajúcemu aprílovému prieskumu si značne polepšil. Dôvera sa zvýšila aj voči lídrovi hnutia Republika Milanovi Uhríkovi. Tomu vyjadrilo dôveru 29 % ľudí.

Na telo
Zdroj: Na telo

Nasleduje premiér Ľudovít Ódor, šéf KDH Milan Majerský, predseda Sme rodina Boris Kollár a líder Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.

Na poslednom mieste skončil predseda OĽANO Igor Matovič. Dôveruje mu len osem percent z opýtaných respondentov. Predbehol ho aj Marian Kotleba (ĽSNS) či Krisztián Forró z Aliancie.

Nerozhodnutí najviac dôverujú Pellegrinimu

Agentúra zisťovala aj to, nakoľko dôverujú lídrom voliči jednotlivých politických strán. Takmer všetci voliči Smeru (60 %) dôverujú Ficovi a Pellegrinimu, Čaputovej dôveruje len desať percent z voličov Smeru.

Voliči PS zas ako najdôveryhodnejšiu političku označili prezidentku (90 %). Lídrovi Šimečkovi dôveruje 88 percent voličov PS.

Petrovi Pellegrinimu dôveruje 98 percent voličov strany Hlas-SD.

Nerozhodnutí voliči najviac dôverujú Pellegrinimu, potom Dankovi, Uhríkovi a Ficovi.

Agentúra uskutočnila v dňoch 9. 8. až 16. 8. prieskum verejnej mienky formou osobných rozhovorov. Výberovú vzorku tvorilo 1 009 respondentov, ktorí odpovedali na otázku: „Teraz vám prečítam mená niektorých politikov. Do akej miery dôverujete alebo nedôverujete nasledujúcim politikom? Ak sa k danému politikovi neviete vyjadriť, pretože nepoznáte jeho meno, tak to, prosím, povedzte.“

Domov
Zdieľať
Diskusia