Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
4. septembra 2023, 16:20
Čas čítania 0:28

Medvede na Slovensku opäť úradujú. Vrátili sa do obľúbenej destinácie, majú však nový cieľ

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Včelár z Ružomberka prišiel o 15 včelstiev v hodnote 9-tisíc eur. Ministerstvo podľa neho nerobí dosť.

Medvede sa v Ružomberku opäť priblížili k ľudským obydliam a zničili včelstvo v hodnote 9-tisíc eur. Namiesto sviečok z miestného cintorína si tak podľa včelárov teraz pochutnávajú na mede, informujú noviny.sk. 

„Na mojej včelnici je medveď dennodenným návštevníkom. Zničil mi 15 úľov pred vytočením. Prišiel som o med, prišiel som o včelstvá, prišiel som o úle. Volal som ministerstvo životného prostredia,“ uviedol poškodený včelár. 

Z ministerstva včelára ubezpečili, že všetko dokumentujú. Včelárom to však zďaleka nestačí a očakávajú efektívnejšie riešenie. 

Pred pár týždňami medvede navštevovali miestny cintorín, kde následne museli nainštalovať elektrické oplotenie. Dnes ho mali z cintorína demontovať. Podľa včelárov sa po tomto kroku situácia zopakuje a namiesto medu sa medvede opäť vyberú za sviečkami na cintorín, kde ohrozia obyvateľov. 

úle, medveď, včelstvá
Zdroj: Karol Olejník (Facebook)
Späť
Zdieľať
Diskusia