Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
7. septembra 2023, 15:55
Čas čítania 0:29

Na gréckom ostrove bary zlievajú nedopitý alkohol a servírujú ho ďalším turistom. Inšpektori vykonali raziu s jasným výsledkom

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Priestupky odhalila inšpekcia v meste Kavos na juhu ostrova Korfu.

Bary na gréckom Korfu podľa APE-MPE zlievajú nedopité nápoje, ktoré neskôr predávajú ďalším turistom. Úrady v turisticky obľúbenom meste Kavos už stihli odhaliť niekoľko podnikov, ktoré nedopité nápoje vylievali do kanistra a neskôr znova rozlievali.

Výsledky laboratórnych testov potvrdili, že v niekoľkých podnikoch dochádzalo dokonca k miešaniu rôznych nápojov dohromady. Upozornil na to portál tn.cz.

Okrem tohto prešľapu kontrolóri potvrdili aj podozrenia na daňové úniky, pašovanie alkoholu a manipulovanie s jeho predajom. Okrem iného prišli aj na to, že miestne podniky nevydali minimálne 40 578 účteniek v hodnote takmer 267 010 eur. Inšpektori objavili sedem stravovacích zariadení, kde podávali alkoholické nápoje bez označenia čísla šarže.

Všetky podozrivé podniky inšpekcia pokutovala a uzavrela na 48 hodín. Kontroly pokračujú aj v ďalších turistických oblastiach.

alkohol
Zdroj: Unsplash/Aleksandr Popov/volně k užití
Domov
Zdieľať
Diskusia