Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Florián Meričko
14. septembra 2023, 15:04
Čas čítania 0:42

Nové informácie o smerákovi, ktorý päsťou udrel Matoviča. K incidentu sa už vyjadril aj jeho zamestnávateľ

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Národný inšpektorát práce potvrdil, že Glück je ich zamestnancom. Tvrdenie o služobnej ceste však vyvrátil.

Na incident spred Úradu vlády SR medzi Matovičom a smerákom Richardom Glückom zareagoval aj Národný inšpektorát práce. Glückov zamestnávateľ tvrdí, že mal v čase fyzickej potýčky zo stredy 13. septembra nahlásenú dovolenku, informuje portál Tvnoviny.sk.

Reagoval tak na vyhlásenie kandidáta koalície OĽaNO a priatelia Jána Marosza. Ten na sociálnej sieti tvrdil, že mal Glück v daný deň nahlásenú služobnú cestu.

„V prípade preukázania porušenia povinností štátneho zamestnanca bude Národný inšpektorát práce postupovať v súlade so zákonom,“ uviedol pre Tvnoviny.sk Národný inšpektorát práce.

O jednu funkciu už prišiel

Člen strany Smer a kandidát na poslanca Richard Glück už v Košiciach prišiel o svoju doterajšiu funkciu člena Legislatívno-právnej komisie mesta Košice. Mestské zastupiteľstvo po včerajšom rannom incidente vyhodnotilo správanie poslanca na základe etického kódexu ako neprijateľné. Z funkcie v Národnom inšpektoráte práce ho však nateraz neodvolali.

K fyzickej potýčke medzi Matovičom a kandidátmi Smeru došlo potom, ako líder OĽaNO v stredu 13. septembra narušil tlačovú konferenciu opozičnej strany na tému uzatvorenia hraníc.

Video z konfliktu medzi Matovičom a členmi strany Smer-SSD si môžeš pozrieť v našom predošlom článku.

matovič, Kaliňák
Zdroj: OĽaNO (Facebook)
Domov
Zdieľať
Diskusia