Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
17. septembra 2023, 11:27
Čas čítania 0:37

Igor Matovič: Holkovič urobil školácku chybu, vyprovokovali ho k tomu. Na kandidátke už nie je

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Holkovič sa z kandidátky stiahol, podľa hnutia OĽaNO bola jeho reakcia prehnaná, no pochopiteľná.

Tomáš Holkovič, kandidát na poslanca za OĽaNO, sa za svoj útok ospravedlnil a stiahol svoju kandidatúru. Na Facebooku povedal, že hneď po incidente požiadal o stiahnutie z kandidátky, pretože nechce hnutiu OĽaNO škodiť.

V nedeľu ráno médiá informovali, že 26-ročný kandidát dvakrát päsťou udrel muža počas petržalského straníckeho mítingu. Podľa dostupných informácií a čiastočne aj záberov z videa Holkoviča vyprovokovali muži, ktorí na neho pľuli.

17. septembra 2023, 10:41 Čas čítania 0:48 VIDEO: Kandidát OĽaNO dvakrát päsťou udrel staršieho muža VIDEO: Kandidát OĽaNO dvakrát päsťou udrel staršieho muža

Podľa hnutia OĽaNO boli provokatérmi „vagabundi“ zo Smeru, takto to vysvetľoval na Facebooku Igor Matovič. Podľa jeho slov zrejme hľadali jeho, no keď ho nenašli, zaútočili na straníckeho kolegu.

Matovič zároveň na nedeľnej tlačovke označil Holkovičovu reakciu za školácku chybu, ktorú však nechce tolerovať. Podľa jeho slov by mali kandidáti či poslanci zniesť aj takéto primitívne a vulgárne útoky a nezareagovať násilím. Opísal, že sám zažil incident, pri ktorom mu do tváre niekto napľul, ale nereagoval násilne.

Násilie odsúdil a povedal, že keby sa Holkovič z kandidátky nestiahol sám, odvolal by ho.

Domov
Zdieľať
Diskusia