Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
21. septembra 2023 o 10:58
Čas čítania 0:37

Rodičia majú po pôrode nárok na množstvo príspevkov. Ministerstvo pripomína, čo môžu získať od štátu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny pripravilo informačný leták pre matky, je distribuovaný do pôrodníc.

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR pripravilo pre matky informačný leták. Obsahuje napríklad informácie o tom, na aké príspevky vzniká nárok po narodení dieťaťa a ako o príspevky požiadať. V utorok o tom informoval rezort práce.

„Zlepšiť informovanosť mamičiek o rodinných dávkach, na ktoré majú nárok po narodení dieťaťa, je hlavným cieľom informačného letáku, ktorý pripravilo MPSVR SR. Matky sa už v týchto dňoch k nemu dostanú bezplatne v pôrodniciach po celom Slovensku,“ priblížilo ministerstvo.

Leták odpovedá aj na konkrétne otázky v prípade nároku na príspevok, v akej je výške a či je potrebné oň žiadať. Po prečítaní letáku sa má podľa MPSVR zjednodušiť a zefektívniť proces. Letáky obsahujú podrobnosti o príspevku pri narodení dieťaťa, príspevku na viac súčasne narodených detí, prídavku na dieťa či rodičovskom príspevku.

Letáky obsahujú podrobnosti o:

  • príspevku pri narodení dieťaťa,
  • príspevku na viac súčasne narodených detí,
  • prídavku na dieťa,
  • rodičovskom príspevku
  • a ďalšie odpovede na dôležité otázky v tejto téme.

Domov
Zdieľať
Diskusia