Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
22. septembra 2023, 11:10
Čas čítania 0:39

Ministerstvo už čoskoro plánuje predstaviť novú diaľničnú známku. Poteší jednu skupinu motoristov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Diaľničná známka má byť dostupná nielen pre domácich, ale aj pre zahraničných vodičov.

Motoristi na Slovensku by už o niekoľko mesiacov mali mať možnosť zakúpiť si nový typ diaľničnej známky. Novinka poteší najmä motoristov, ktorí spoplatnené cestné úseky využívajú len výnimočne. Pôjde o tzv. jednodňovú diaľničnú známku, ktorú by postupne mali zavádzať všetky krajiny EÚ, informuje portál Topspeed.

Nový typ diaľničnej známky by na našom území mohli začať využívať vodiči už na jar 2024. „Na zavedenie jednodňovej diaľničnej známky je v prvom rade potrebné transponovať príslušnú európsku smernicu do slovenskej legislatívy. Čas máme na to do 25. marca 2024. Momentálne pracujeme na príprave legislatívneho návrhu na už spomenutú transpozíciu smernice,“ priblížil rezort dopravy pre Topspeed.

Presnú cenu nateraz neuviedli

Diaľničná známka má byť dostupná nielen pre domácich, ale aj pre zahraničných vodičov. Koľko si za ňu motoristi na našich cestách zaplatia, však nateraz nie je známe. Podľa platnej európskej legislatívy by však nemala prekročiť cenu deväť percent z ceny ročnej diaľničnej známky.

Jednodňová diaľničná známka by tak vodičov na Slovensku nemala vyjsť na viac ako 5,40 eura.

diaľnica
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia