Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
23. septembra 2023 o 15:01
Čas čítania 1:37

Russell Brand sa vyjadril k obvineniam zo znásilnení. Tvrdí, že médiá sú skorumpované a vláda sa proti nemu spolčila

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

O svojich vzťahoch tvrdí, že boli vždy dobrovoľné, a všetky obvinenia poprel.

K početným obvineniam Russella Branda zo sexuálnych napadnutí a znásilnení, ktoré minulý týždeň zverejnili Sunday Times a Channel 4 Dispatches, sa už vyjadril aj samotný herec a komik. Píše o tom BBC

Branda obvinili zo sexuálnych útokov a znásilnenia štyri ženy. Incidenty sa údajne odohrali v rokoch 2006 až 2013. On však tvrdí, že jeho  vzťahy boli vždy dobrovoľné. 

V piatkovom trojminútovom videu, ktoré sa objavilo na internete, obvinenia poprel, no viac o nich hovoriť nechcel. Dôvodom je vraj „korupcia a cenzúra médií“ či „veľké štátne a korporátne spolčenie“ proti jeho osobe. Herec povedal, že budúci týždeň v pondelok zverejní ďalšie video na streamovacej stránke Rumble. Uviedol, že platformu si vybral, pretože sa „jasne zaviazala k slobode prejavu“.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Russell Brand (@russellbrand)

Ženy opísali Russellove ohavné činy 

Jedna z obetí tvrdí, že ju Brand vo svojom dome pritlačil o stenu a znásilnil bez použitia kondómu. Hovorí tiež, že jej bránil v odchode a pustil ju, až keď mu povedala, že potrebuje na záchod. V ten istý deň ju ošetrili v krízovom centre pre znásilnených ľudí, čo podľa denníka The Times potvrdili aj lekárske záznamy.

12. júla 2024 o 10:30 Čas čítania 5:39 Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár

Druhá žena zo Spojeného kráľovstva zase tvrdí, že ju Brand sexuálne napadol, keď mal okolo 30 rokov. Ona mala v tom čase len 16 a chodila do školy. Tretia uviedla, že ju sexuálne napadol, keď s ním pracovala v Los Angeles. Opakovane ho údajne žiadala, aby od nej odišiel, a keď nakoniec ustúpil, nahnevane na ňu vyletel. Tvrdí, že jej hrozil aj právnymi krokmi, ak o incidente povie niekomu inému.


Štvrtú ženu Brand údajne sexuálne napadol v Spojenom kráľovstve, pričom ju fyzicky a emocionálne zneužíval. Tento týždeň obvinila komika aj ďalšia žena, v roku 2008 sa vraj pred ňou vo svojej rozhlasovej relácii BBC obnažoval a o niekoľko minút neskôr sa na tom smial.

Sledovateľom poďakoval, zdieľa spirituálne videá

Brand tvrdí, že týždeň po mnohých obvineniach bol preňho „mimoriadny a strastiplný“, pričom vo videu zverejnenom na sociálnych sieťach sa svojim followerom poďakoval za podporu a za spochybňovanie informácií, ktoré sa k nim dostali. Všetky tvrdenia o sexuálnych napadnutiach a znásilneniach, samozrejme, poprel.

Russell Brand sa v posledných rokoch preorientoval na osvieteného guru a pravidelne zverejňoval videá o spiritualite, politike zameranej proti establišmentu a nedávno aj o UFO.

Na obvinenia zareagovala aj platforma YouTube, ktorá mu pozastavila možnosť zarábať peniaze z reklám pre porušenie politiky zodpovednosti tvorcov. Youtube takisto uviedol, že podniká kroky na ochranu svojich používateľov.

Domov
Zdieľať
Diskusia