Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
26. septembra 2023 o 17:52
Čas čítania 0:32

Z českej strednej školy museli evakuovať 400 ľudí. Na mieste začali cítiť chemikáliu, ošetrili desiatky osôb

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

V okolí školy bolo podľa svedkov cítiť čpavok.

Na Strednej zdravotníckej škole v Plzni unikla v utorok neznáma látka. Pred príchodom hasičov budovu opustilo asi 400 ľudí, niekoľko z nich vyhľadalo ošetrenie. 


„Aktuálne všetky zložky Integrovaného záchranného systému zasahujú v areáli strednej zdravotníckej školy,“ uviedla hovorkyňa krajskej záchrannej služby Mária Svobodová. Dodala, že viac informácií poskytnú neskôr.


Podľa webu krimi-plzen.cz bol v utorok o pol druhej popoludní nahlásený na tiesňovú linku únik neznámej a „silne dráždivej chemickej látky“ v areáli stredných škôl.

V okolí cítili čpavok

Jeden z rodičov prítomných na mieste pre server uviedol, že jeho dcéra mu písala o evakuácii všetkých osôb na ulicu. V okolí bolo podľa týchto vyjadrení cítiť čpavok.


„Uskutočňujeme meranie koncentrácií nebezpečných látok, zatiaľ však s negatívnym výsledkom,“ uviedol veliaci dôstojník hasičov Jan Beran. Okrem hasičov a záchranárov je na mieste aj polícia, ktorá zisťuje, čo sa v budove stalo.

Plzeň, škola, chemikália
Zdroj: SZŠ a VOŠZ Plzeň (Facebook)
Domov
Zdieľať
Diskusia