Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
28. septembra 2023 o 11:28
Čas čítania 0:26

Na slovenských benzínkach nastala prekvapivá výmena cien. Šoférov nemilo zaskočila, zdražovanie bude zrejme pokračovať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nafta je znova drahšia ako benzín.

Cena nafty na pumpách predbehla benzín. Na čerpacích staniciach sa síce cena obidvoch palív aktuálne pohybuje okolo 1,7 eura na liter, cena nafty je však v súčasnosti mierne vyššia.

Rozdiel medzi pohonnými látkami sa zrejme bude časom zväčšovať a nafta by mohla byť čoraz drahšia. Ako pre tvnoviny.sk objasnil analytik Marek Nemky, Rusko, ktoré je najväčším exportérom nafty, aktuálne do veľkej miery obmedzilo vývoz dieselových produktov. Dôvodom na dočasnú stopku je nedostatok nafty v Rusku a údržba rafinérií.

Analytik zároveň tvrdí, že v blízkom čase nemáme čakať žiadne zlacňovanie. „Veľmi rád by som povedal, že ceny pohonných látok budú lacnejšie, avšak veľmi pozitívny vývoj by som v súčasnosti na pohonných látkach nevidel,“ skonštatoval.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Domov
Zdieľať
Diskusia