Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
29. septembra 2023, 20:32
Čas čítania 0:48

Šokovaní českí policajti si museli poradiť s bizarným prípadom. Zastavili členku sekty, ktorá popiera zánik Československa

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Vodička sa odmietla legitimovať a dookola opakovala iba svoje vymyslené meno z provizórneho občianskeho preukazu.

Chrudimskí dopravní policajti si začiatkom septembra museli poradiť s nevšedným prípadom. V obci Horka zastavili krátko pred pol desiatou večer vodičku na bielom Renaulte. Už na prvý pohľad sa im nepozdávala poznávacia značka vozidla, no tým sa to všetko iba začalo, informujú českí policajti na Facebooku.

Polícia ženu vyzvala, aby predložila doklady, tá však odmietla spolupracovať. „Vodička hliadke predložila iba plastové kartičky pripomínajúce občiansky a vodičský preukaz a tiež potvrdenie o evidencii vozidla neurčenej krajiny vydania.“ Jediným platným dokladom, ktorým sa preukázala, bolo potvrdenie o povinnom zmluvnom poistení.

Členka sekty, ktorá popiera zánik Československa

Vodička nereagovala ani na ďalšie výzvy policajtov. Odmietla sa legitimovať a dookola opakovala iba vymyslené meno z provizórneho občianskeho preukazu – Arita Diri. Prekvapeným policajtom tvrdila, že sa so svojím pôvodným menom už viac nestotožňuje a nepoužíva ho. Patrí totiž k sekte Novija Gána Sepata, ktorá popiera zánik Československa, píše portál denník.cz.

7. mája 2024, 12:30 Čas čítania 3:50 „V Česku sa cítim sám sebou, domov sa vrátiť nechcem.“ Mladí ľudia zo Slovenska vysvetľujú, prečo sa rozhodli odísť z krajiny „V Česku sa cítim sám sebou, domov sa vrátiť nechcem.“ Mladí ľudia zo Slovenska vysvetľujú, prečo sa rozhodli odísť z krajiny

Napokon sa policajtom 35-ročnú vodičku podarilo stotožniť podľa dátumu narodenia a VIN kódu vozidla. Odobrali jej všetky vymyslené doklady vrátane tabuliek pripomínajúcich EČV a spísali oznámenie o priestupku, ktoré odmietla podpísať. Prípadom sa teraz bude zaoberať miestny obecný úrad. Za skutok žene hrozí zákaz šoférovania na jeden rok a pokuta do výšky 10-tisíc českých korún (približne 400 eur).

Domov
Zdieľať
Diskusia