Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Radka Klučárová
30. septembra 2023, 12:41
Čas čítania 0:44

VIDEO: Uškatec dobrodruh ušiel zo ZOO v New Yorku a túlal sa po okolí. Na útek využil povodne

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Voda v bazéne sa zdvihla natoľko, že zvieraťu umožnila preplávať cez sklenený výbeh a dostať sa z areálu ZOO.

Z newyorskej ZOO v Central parku ušla samica uškatca, príčinou boli veľké záplavy v meste. Silný dážď spôsobil, že sa voda v bazéne zdvihla natoľko, aby zvieraťu umožnila preplávať cez sklenený výbeh, informuje CNN.

Podľa oficiálnych informácií od viceprezidenta ZOO Jima Brehenyho uškatec ušiel z areálu a chvíľu sa túlal po okolí. Nečakané dobrodružstvo sa však rýchlo skončilo a zviera sa naspäť do svojho výbehu vrátilo samo. Aktuálne už hladina vody v bazéne klesla a všetky zvieratá sa nachádzajú bezpečne v areáli ZOO. 

Pre nepriaznivé počasie zostáva ZOO aj naďalej zatvorená. V New Yorku spadlo viac ako 15 centimetrov zrážok. Starosta Eric Adams ľudí vyzval, aby zostali doma, pretože voda zaplavila niektoré ulice a stanice metra. V meste a okolitých oblastiach vyhlásili núdzový stav.

Domov
Zdieľať
Diskusia