Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
1. októbra 2023, 15:29
Čas čítania 0:42

Prezidentka v pondelok poverí Roberta Fica zostavením vlády. Voľby podľa nej „vytvorili reálny obraz našej spoločnosti“

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vysoká volebná účasť podľa prezidentky svedčí o tom, že budúcnosť Slovenska nám nie je ľahostajná a že „úsilie o spravodlivú, demokratickú a dobre spravovanú spoločnosť bude pokračovať aj po voľbách“.

Robert Fico dostane v pondelok od prezidentky Zuzany Čaputovej poverenie na zostavenie vlády. Prezidentka to potvrdila na svojom Facebooku. Dodala, že je pripravená informovať lídrov strán o svojom postupe.

„Dnes sme sa prebudili do zmeny, ktorú priniesli predčasné parlamentné voľby. Boli slobodné, demokratické a vytvorili reálny obraz našej spoločnosti. Bez ohľadu na to, že niekto sa z ich výsledku teší a iný smúti, že tu máme víťazov i porazených, je to obraz Slovenska,“ napísala Čaputová.

Vysoká volebná účasť podľa prezidentky svedčí o tom, že budúcnosť Slovenska nám nie je ľahostajná a že „úsilie o spravodlivú, demokratickú a dobre spravovanú spoločnosť bude pokračovať aj po voľbách“.

„Predvolebná kampaň, ktorá sa už našťastie skončila, vytvorila rany na spoločenskej atmosfére, na vzťahoch medzi ľuďmi a na celkovej dôvere v politiku a demokraciu.“

„Verím, že politické strany, ktoré získali vo voľbách dôveru verejnosti, si uvedomujú svoj diel zodpovednosti a budú sa ich snažiť zmierniť. Najväčšiu zodpovednosť za budúci vývoj, samozrejme, nesie víťaz volieb, pretože vzbudil najväčšie očakávania vo verejnosti a je dôležité, aby ich napĺňal v prospech všetkých občanov Slovenska,“ zdôraznila.

Domov
Zdieľať
Diskusia