Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
2. októbra 2023 o 12:38
Čas čítania 0:51

Nové detaily v prípade Puškára obvineného z vraždy Tupého. Súd rozhodol, že zostáva vo väzbe, toto určil ako dôvody

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Obvinený sa nachádza v tzv. útekovej väzbe.

Obvinený Adam Puškár z kauzy vraždy študenta Daniela Tupého zostáva vo väzbe. Mestský súd Bratislava I o tom zatiaľ neprávoplatne rozhodol na pondelkovom neverejnom zasadnutí. TASR to potvrdil obhajca obvineného Michal Ellinger. Súd rozhodoval o ďalšom trvaní väzby po tom, ako bola na Adama Puškára podaná obžaloba pre trestný čin vraždy spolupáchateľstvom.

Obhajoba Adama Puškára podala proti väzobnému rozhodnutiu súdu sťažnosť, o ktorej rozhodne Krajský súd v Bratislave. Obvinený sa nachádza v tzv. útekovej väzbe pre obavu, že by mohol utiecť alebo sa iným spôsobom vyhýbať trestnému konaniu. Obhajca Adama Puškára už skôr deklaroval, že jeho klient trvá na svojej nevine.

Súdny proces v prípade vraždy študenta Daniela Tupého by sa mal na Mestskom súde Bratislava I začať 15. novembra. Obžalobe pre trestný čin vraždy spolupáchateľstvom čelí Adam Puškár.

Daniela Tupého zavraždili v roku 2005

Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Zranenia utrpeli viacerí ľudia.

21. augusta 2024 o 16:20 Čas čítania 4:30 Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil

Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze pôvodne obžalovali päť osôb, Richardovi H. hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.

daniel tupý
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš/Reprofoto TV Markíza
Domov
Zdieľať
Diskusia