Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Radka Klučárová
4. októbra 2023, 13:20
Čas čítania 0:22

Slovensko prišlo o miliardovú investíciu. Výrobu batérií Volkswagenu na juhu Slovenska definitívne zastavili

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Volkswagen tvrdí, že má momentálne pokryté všetky potreby. Výrobu batérií do elektomobilov na Slovensku definitívne zastavili.

Obec Šurany prišla o miliardovú investíciu. Volkswagen definitívne pozastavil výrobu batérií na juhu Slovenska, informujú Hospodárske noviny, ktoré sa odvolávajú na niekoľko nezávislých zdrojov.

Slovensko ako celosvetová automobilová veľmoc počítalo s vlastnou produkciou batérií do elektromobilov. Napriek tomu, že automobily na elektrický pohon sa dostávajú do popredia, na svoju prvú výrobňu batérií si ešte musíme počkať. 

Dôvodom pozastavenia investície bol údajne nedostatok zelenej energie, vysoké ceny pozemkov, ale aj málo pracovníkov. Volkswagen tvrdí, že má momentálne pokryté všetky potreby, ktoré pomohla zabezpečiť investícia do gigafactory v Kanade. Podľa dostupných informácií údajne investor požadoval zlomkové ceny energií.

Volkswagen
Zdroj: TASR/DPA
Domov
Zdieľať
Diskusia