Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
7. októbra 2023, 7:41
Čas čítania 0:53

ZSSK pripravuje nový grafikon: cestujúci musia počítať s viacerými výlukami, pomôže nový dopravca

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na trati medzi Bratislavou a Komárnom bude cestujúcich prepravovať nový dopravca. Nový grafikon zahŕňa viaceré zmeny.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) dokončuje nový vlakový grafikon. Avizovala príchod nového dopravcu aj viaceré ďalšie zmeny. Tie by však v porovnaní s minulým rokom nemali byť také výrazné, informuje RTVS.

Karty zamieša nový dopravca

Na trati medzi Bratislavou a Komárnom bude premávať súkromný dopravca Leo Express.  „Budeme mať pravidelnú ponuku približne 80 klimatizovaných a nízkopodlažných spojov denne. Dôjde k zlepšeniu dopravnej obslužnosti pre cestujúcich z Kvetoslavova, Dunajskej Stredy a Komárna,“ uviedol hovorca spoločnosti Emil Sedlařík s tým, že prvé vlaky na trati vypravia už v decembri. 

Nový grafikon by mal od decembra zahŕňať lepšiu nadväznosť spojov medzi Lučencom a Jesenským, zabezpečenie prepravy pre študentov v úseku Košice – Prešov a Prešov – Lipany. „Smerujeme k tomu, aby sa v rámci siete ŽSR odviezlo viac ako 40 miliónov vlakových kilometrov. Každoročne zahusťujeme dopravu, momentálne sa kreujú posledné veci,“ priblížil generálny riaditeľ ZSSK Roman Koreň. 

Cestujúci musia rátať s výlukami

Vlakovú dopravu ovplyvnia aj viaceré výluky, ktoré sú dôvodom rekonštrukčných prác, napríklad na trati medzi Humenným a Strážskym. „Práve táto trať Humenné – Košice sa zahustí na takt 60 minút. Čiže z Humenného pôjde vlak každú hodinu. Teraz ide každých 120 minút,“ priblížil predpokladaný výsledok ročnej rekonštrukcie.

19. apríla 2024, 14:00 Čas čítania 1:51 Toto je 5 dôvodov, ktoré ťa prinútia zvážiť kúpu e-kolobežky. Je to lacnejšie, než si možno myslíš Toto je 5 dôvodov, ktoré ťa prinútia zvážiť kúpu e-kolobežky. Je to lacnejšie, než si možno myslíš

Cestujúcim sa zatiaľ nepáči ani avizované zhoršenie prípojov pri rýchlikoch Bratislava – Banská Bystrica. Analytik Útvaru hodnoty za peniaze Rastislav Farkaš však uviedol, že toto dočasné obmedzenie zabezpečí rýchlejšiu a kvalitnejšiu prepravu. 

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: ZSSK
Domov
Zdieľať
Diskusia