Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
17. októbra 2023, 11:30
Čas čítania 0:32

Boris Kollár zriadil post parlamentného kaplána. Má poslancov spovedať aj slúžiť omše

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hovorkyňa KBS pre denník povedala, že iniciatíva na zriadenie parlamentného kaplána bola nápadom predsedu parlamentu. Boris Kollár naopak tvrdí, že vytvorenie takéhoto postu prišlo od biskupov a šéf parlamentu im iba vyhovel.

Končiaci predseda parlamentu Boris Kollár pred voľbami podpísal memorandum s predsedom Konferencie biskupov Slovenska, v ktorom sa dohodli na zriadení postu parlamentného kaplána, informuje denník SME.

Parlamentný kaplán bude na Bratislavskom hrade slúžiť omše a má byť aj oporou pre poslancov a spovedať ich. „Náplňou duchovnej služby kaplána v Národnej rade je konanie pravidelnej bohoslužby – aspoň raz do týždňa – v Kaplnke zasvätenej Sedembolestnej Panne Márii v Paláci Bratislavského hradu,“ píše sa v dokumente.

Kaplána bude platiť Kancelária biskupov Slovenska. Meno kňaza ešte KBS nezverejnila. Bude ho však menovať, prípadne ho môže vymeniť, musí však o tom informovať parlament.

Hovorkyňa KBS pre denník povedala, že iniciatíva na zriadenie parlamentného kaplána bola nápadom predsedu parlamentu. Boris Kollár naopak tvrdí, že vytvorenie takéhoto postu prišlo od biskupov a šéf parlamentu im iba vyhovel. Kollár sa pre denník odmietol vyjadriť. 

kollár
Zdroj: Pexels/RDNE Stock project, TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia