Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
19. októbra 2023 o 17:24
Čas čítania 0:41

VIDEO: Robotníci zostali visieť vo výške 140 metrov. Zrútenie platformy sa takmer skončilo tragicky, rýchlo im dochádzali sily

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Robotníkov sa po pár minútach podarilo záchranným zložkám zachrániť.

V brazílskom meste São Paulo došlo k zrúteniu konštrukčnej platformy, ktorá spájala dve výškové budovy. Po zrútení platformy medzi dvoma 33-poschodovými budovami zostala vo výške 140 metrov nad zemou visieť vydesená partia robotníkov, informuje Daily Express

Zatiaľ nie je jasné, prečo došlo k zrúteniu platformy. Na mieste nehody následne zasahovalo 10 hasičských vozidiel spolu s policajným vrtuľníkom. Záchranári sa okamžite snažili pomôcť 8 pracovníkom, ktorí zostali visieť na odtrhnutých kábloch.

Robotníkov sa po pár minútach podarilo záchranným zložkám zachrániť. „Bolo to veľmi hlasné, zhora padalo veľa vecí. Konštrukcia išla k zemi,“ vyjadrila sa svedkyňa Lidiane, ktorá pracuje v neďalekom kaderníctve.

Podľa informácií od stavebnej firmy Eztec, ktorá má projekt na starosti, nehodu neprežil jeden z robotníkov. „Napriek existencii bezpečnostných a ochranných opatrení nešťastnou náhodou jeden z robotníkov zomrel. Prípad je v štádiu vyšetrovania a v tejto chvíli je známe, že došlo k úrazu na pracovnej a bezpečnostnej plošine,“ vyjadrila sa firma.

Domov
Zdieľať
Diskusia