Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
19. októbra 2023, 18:16
Čas čítania 0:55

Fico oznámil, koho nominoval na ministrov. Čaputovej rozhodnutie nevymenovať Huliaka neuznáva, takto bude postupovať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovenská národná strana na nominácii Rudolfa Huliaka trvá.

Robert Fico na sociálnej sieti kritizuje rozhodnutie prezidentky Zuzany Čaputovej nevymenovať Rudolfa Huliaka za ministra životného prostredia. 

Fico tvrdí, že prezidentke najskôr neformálne predložil mená kandidátov na členov vlády, rovnako neformálne si vypočul aj jej výhrady na Huliaka. Fico uvádza, že návrhy koaličných partnerov akceptuje a nebude ich vetovať. „Podobne ako pán Huliak, aj ostatní s jednou výnimkou prešli demokratickými voľbami do Národnej rady a získali podporu voličov,“ uvádza Fico vo videu a tvrdí, že demokracia nebola nikdy taká ohrozená. Výhrady prezidentky odmietol preto, lebo nemajú ústavný charakter. 

„Povedať na kandidáta za člena vlády, že ma iný názor na klimatické zmeny, ako sa patrí, nie je ústavný dôvod na nevymenovanie,“ tvrdí Fico a aj napriek rozhodnutiu prezidentky poslal oficiálny zoznam na zloženie vlády. 

Slovenská národná strana na nominácii Rudolfa Huliaka trvá. Podľa Fica prezidentka poverí namiesto Huliaka niekoho z novopoverených ministrov, aby dočasne viedol ministerstvo životného prostredia, kým SNS neoznámi nového kandidáta. Huliak následne bude môcť podať návrh na Ústavný súd, či jeho nevymenovanie bolo v súlade s ústavou. 

Toto sú nominanti Smeru

Robert Fico vo videu oznámil, koho navrhol za stranu Smer na posty ministrov. Podpredsedom parlamentu a ministrom obrany by mal byť Robert Kaliňák, ministrom financií Ladislav Kamenický, ministrom pôdohospodárstva Richard Takáč, ministrom zahraničných vecí Juraj Blanár, ministrom spravodlivosti Boris Susko, ministrom dopravy Jožo Ráž mladší, podpredsedom Národnej rady Luboš Blaha a predsedom poslaneckého klubu Smer-SD bude Ján Richter. 

Robert Fico.
Robert Fico. Zdroj: Facebook/robertficosk
Domov
Zdieľať
Diskusia