Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
20. októbra 2023 o 11:27
Čas čítania 0:29

FOTO: Na slovenskej pošte zadržali remienky na hodinky z mimoriadne vzácneho zvieraťa. Kupujúci sa k nim ani nedostal

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Kupujúci k objednávke nedoložil potrebné dokumenty.

Finančná správa zadržala na Slovensku balík zo Singapuru, v ktorom sa nachádzali dva remienky na hodinky. Tie boli vyrobené z kože varana a krokodíla, ktoré sú zákonom chránené, a teda podliehajú prísnym obmedzeniam, informovali na webe.

„Zásielka putovala zo Singapuru, odkiaľ si ju cez internetový obchod objednal muž z Beluše. Keď prechádzala colnou kontrolou, zamestnanci zistili, že výrobky, ktoré obsahuje, sú zhotovené z kože chránených zvierat. Jeden pár remienkov pochádzal z exemplára radu krokodílov a ďalší z druhov rodu varana,“ píšu.

Muža následne vyzvali, aby k balíku doložil špeciálne povolenia. Tie však nemal a k zásielke sa ani nedostal. Štát zhabané remienky pridal k tým, ktoré už v minulosti colníci zaistili na pošte. Tie pochádzali napríklad z Veľkej Británie a boli vyrobené z aligátora.

Domov
Zdieľať
Diskusia