Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
26. októbra 2023 o 10:16
Čas čítania 0:27

Na východe pribudne 7 kilometrov novej rýchlostnej cesty. Zverejnili najnovšie informácie o zásadnom posune

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Odhadovaná cena výstavby je vyše 140 miliónov eur.

Národná diaľničná spoločnosť pripravuje dokončenie rýchlostnej cesty R2. Informuje o tom na svojom webe. Výstavba sa týka časti R2 Košice, Šaca – Košické Oľšany, I. úsek.

Pokračovanie rýchlostnej cesty napoja na aktuálne stavanú časť R2 Košice, Šaca – Košické Oľšany, II. úsek. Nový košický obchvat bude mať dĺžku sedem kilometrov a bude obsahovať päť mostov a dve križovatky.  

Ako ďalej NDS uvádza, výstavba už má vydané územné rozhodnutie, dokumentáciu na stavebné povolenie a je takmer úplne majetkovoprávne usporiadaná. NDS plánuje výstavbu urýchliť tým, že pyrotechnický a archeologický prieskum vykoná ešte pred samotným začatím výstavby.

Financovanie projektu zabezpečuje vláda schváleným harmonogramom cestnej infraštruktúry. Odhadovaná cena výstavby je vyše 140 miliónov eur. Súťaž pre realizátorov sa začne v roku 2024. 

diaľnica
Zdroj: Wikimedia Commons
Domov
Zdieľať
Diskusia