Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
27. októbra 2023 o 20:11
Čas čítania 0:28

Úrady z predaja sťahujú populárnu kuchynskú pomôcku. Hygienici našli zvýšený obsah nebezpečných látok

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Laboratórne testy zistili v silikónových formách na pečenie zvýšenú hodnotu prchavých látok.

Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky nariadil stiahnuť z predaja silikónové košíčky na muffiny. Výrobok „toro baking“ nevyhovel kontrole, obsahuje zvýšené množstvo prchavých látok, upozorňuje úrad na webe.

„Podľa skúšok vykonaných Národným referenčným laboratóriom pre materiály prichádzajúce do kontaktu s potravinami na Regionálnom úrade verejného zdravotníctva so sídlom v Poprade testovaný výrobok nespĺňa požiadavky nariadenia EP a Rady č. 1935/2004 o materiáloch a predmetoch určených na kontakt s potravinami a výnosu Ministerstva pôdohospodárstva SR a Ministerstva zdravotníctva SR,“ uvádza ÚVRZ. 

Maximálna povolená hodnota prchavých látok je 0,5 percenta. Laboratórne testy však vo výrobku zistili hodnotu 0,749 percenta. Úrad spotrebiteľom radí, aby si výrobok nekupovali, a ak ho už majú doma, aby ho v žiadnom prípade nepoužívali a vrátili späť do predajne.

silikónové košíčky
Zdroj: ÚVRZ.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia