Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
6. novembra 2023 o 19:30
Čas čítania 0:29

S čistkami v polícii pokračuje už aj Zurian. Nahradil elitného vyšetrovateľa, funkciu dal jednej z postáv vojny v polícii

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Opozícia krok vlády kritizuje. Podľa ministerstva vnútra Šutaj Eštok nezasahuje do personálnych rozhodnutí riaditeľa Úradu inšpekčnej služby.

Bývalú šéfku vyšetrovacieho tímu Oblúk Dianu Santusovú poverili zastupovaním dočasne neobsadenej riadiacej funkcie riaditeľa odboru ochrany, prevencie a boja proti korupcii útvaru ochrannej služby a prevencie Úradu inšpekčnej služby. Upozornil na to Denník N.

Santusová bola dlhodobo súčasťou tzv. vojny v polícii. Na policajnej inšpekcii pracovala v tíme, ktorý vyšetroval elitných policajtov z NAKA zo známych káuz.


Opozičné Progresívne Slovensko tento krok kritizuje. Podľa šéfa progresívcov Michala Šimečku je z povýšenia Santusovej zrejmé, na ktorej strane vojny v polícii stoja a budú stáť minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) i šéf policajnej inšpekcie Branislav Zurian.


„Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok nezasahuje do personálnych rozhodnutí riaditeľa Úradu inšpekčnej služby. Minister zároveň plne dôveruje všetkým krokom, ktoré ako riaditeľ ÚIS Branislav Zurian vykonáva,“ reagovali z ministerstva.

šutaj eštok
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia