Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
9. novembra 2023, 9:07
Čas čítania 0:40

Sociálna poisťovňa zvyšuje viaceré dávky. Zmeny sa dotknú tejto skupiny poberateľov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Sociálna poisťovňa zvýši od 1. januára 2024 viacero úrazových dávok. Zmeny sa dotknú niekoľkých skupín.

Sociálna poisťovňa zvýši od 1. januára 2024 viaceré úrazové dávky. Ide konkrétne o úrazové renty, pozostalostné úrazové renty a maximálne sumy úrazových dávok, ktoré sa zvýšia o  3,2 %.  Pozostalostné úrazové renty a novopriznávané úrazové renty sa zvýšia o 13,6 %.

Poisťovňa informuje, že sa zvýšia aj maximálne výšky jednorazového odškodnenia manžela alebo manželky, náhrada nákladov spojených s liečením a náhrada nákladov spojených s pohrebom. „Poškodení nemusia o nič žiadať, valorizované dávky im Sociálna poisťovňa vyplatí v obvyklých januárových výplatných termínoch automaticky,“ uvádzajú na webe.

O 3,2 % vzrastie od januára aj jednorazové odškodnenie, náhrada nákladov spojených s liečením a náhrada nákladov spojených s pohrebom. Maximálna výška, ktorú bude môcť poisťovňa vyplatiť pri jednorazovom odškodnení a za úhrn súm jednorazového odškodnenia nezaopatrených detí, sa pohybuje na sume 75 166,20 €. 

Pri náhrade nákladov spojených s liečením sa suma pohybuje v maximálnej výške 37 583,70 € a pri náhrade nákladov spojených s pohrebom a náhrade výdavkov spojených s pohrebom pre všetky fyzické osoby a nezaopatrené deti vyplatí poisťovňa maximálnu sumu 3 759,60 €. 

Sociálna poisťovňa
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Domov
Zdieľať
Diskusia