Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
13. novembra 2023, 19:43
Čas čítania 0:58

Markíza, Denník N, Sme a Aktuality sú neželanými hosťami úradu vlády, tvrdí Fico. Prezidentka Čaputová si novinárov zastala

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Robert Fico oznámil, že preverí povolenie vybraných médií na vstup a prácu na úrade vlády. Prezidentka Zuzana Čaputová má na celú situáciu iný názor.

Premiér Robert Fico chce preveriť povolenia na vstup na úrad vlády pre Markízu, Denník N, Sme a Aktuality. Do rozhodnutia budú na úrade vlády neželanými hosťami, informuje Denník N.

„Včera som avizoval kroky proti nepriateľským médiám – TV Markíza, Denník N, Sme a portál Aktuality. Nech aspoň slúži ku cti týmto médiám, že sa otvorene hlásia k nenávisti a nepriateľstvu proti Smeru a tieto trendy s radosťou šíria. Dnes som rozhodol, že preveríme ich povolenie na vstup a prácu na úrade vlády, teda právo vstupovať na úrad a otravovať nás s ich otvoreným nepriateľstvom. Do rozhodnutia budú neželanými hosťami na úrade vlády,“ napísal Robert Fico v stanovisku, ktoré zaslal vybraným médiám.

Prezidentka má jasný postoj

Prezidentka Zuzana Čaputová sa v príspevku na sociálnej sieti novinárov zastala. Uvádza, že súčasťou práce novinárov je aj kritika politikov. Význam médií je podľa nej nevyhnutnou súčasťou demokracie. 

„Súčasťou práce médií je aj kritika politikov. Nám politikom to môže byť prirodzene nepríjemné. Ale význam médií presahuje tento náš diskomfort a je pre demokraciu nenahraditeľný. Médiá sú súčasťou krvného obehu demokracie a ich obmedzovanie alebo priškrcovanie by malo za následok jej odumieranie,“ uvádza prezidentka v príspevku. 

24. apríla 2024, 14:30 Čas čítania 9:58 Šéfredaktor Aktualít Peter Bárdy: Strana Hlas-SD zanikne. Po Pellegriniho odchode z nej Fico poberie ľudí (Rozhovor) Šéfredaktor Aktualít Peter Bárdy: Strana Hlas-SD zanikne. Po Pellegriniho odchode z nej Fico poberie ľudí (Rozhovor)

„Naša spoločnosť zrejme nebola rozdelenejšia, ako je dnes. Preto odmietam a nemôžem podporovať delenie častí spoločnosti na viac alebo menej ušľachtilé, priateľské alebo nepriateľské. Všetky regulované subjekty, ktoré pôsobia na základe slovenskej právnej úpravy a v medziach zákona, sú legitímne subjekty. Toto považujem za jedinú cestu k rešpektujúcemu sa spolužitiu, ktoré všetci tak potrebujeme,“ dodala.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova)

Domov
Zdieľať
Diskusia