Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
15. novembra 2023, 16:41
Čas čítania 0:35

FOTO: Slovenská pošta spúšťa do predaja špeciálnu vianočnú známku. Vianočným motívom si pripomína ľudovú tvorbu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

O novej známke informovala hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková.

Slovenská pošta vydá vo štvrtok poštovú známku Vianoce 2023: Slovenské ľudové rezbárstvo so špecifickým symbolom T2 50 g. Označenie zodpovedá cene zhodnej s výškou poštovej sadzby za list druhej triedy do 50 gramov vo vnútroštátnom styku. 

Na poštovej známke je vyobrazená plastika s motívom Svätej rodiny zo zbierok Oravskej galérie v Dolnom Kubíne od ľudového rezbára Štefana Siváňa.

Súčasne s poštovou známkou vyjde aj obálka prvého dňa s pečiatkou s dátumom 16. 11. 2023 a domicilom mesta Dolný Kubín. „Predlohou prítlače FDC obálky je tiež dielo Štefana Siváňa s motívom Madony s dieťaťom. Motívom FDC pečiatky je taktiež Madona s dieťaťom,“ uviedla hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková.

Autorom grafickej úpravy poštovej známky, prítlače na FDC a autorom FDC pečiatky je Adrian Ferda. Poštová známka s rozmermi 26,5 x 33,9 milimetra vrátane perforácie vyjde vo forme tlačového listu s 50 známkami. Známku vytlačila technikou ofsetu spoločnosť Tiskárna Hradištko.

poštové známky
Zdroj: pofis.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia