Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
16. novembra 2023, 13:50
Čas čítania 0:33

Cena bitcoinu stále stúpa. Vo štvrtok takmer prekročila dôležitú hranicu, dôvodov je niekoľko

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Hranicu 38-tisíc eur prekročila naposledy v máji 2022.

Bitcoin ďalej profituje z vyhliadok, že investori budú mať čoskoro možnosť priamo investovať do najznámejšej kryptomeny prostredníctvom špeciálneho investičného fondu.

Cena bitcoinu sa v noci na štvrtok na burze Bitfinex dostala až na 37 950 amerických dolárov (v prepočte 34 919 eur) a priblížila sa k úrovni 38-tisíc dolárov, ktorú naposledy prekročila v máji 2022. Vo štvrtok predpoludním okolo 10.15 h sa bitcoin podľa CoinMarketCapu obchodoval s plusom 4,31 % po 37 381,28 amerického dolára.

Posilnenie bitcoinu malo pozitívny vplyv aj na ďalšie kryptomeny, ako je napríklad ether, ktorý sa vo štvrtok predpoludním predával s plusom 2,66 po 2044,77 dolára.

Americká komisia pre cenné papiere a burzy SEC predĺžila termín rozhodnutia o žiadosti firiem Hashdex a Grayscale týkajúcej sa konverzie ich bitcoinových futures ETF na spotové ETF. Analytici očakávajú, že spotové bitcoinové ETF by mohli dostať zelenú v januári 2024.

bitcoin
Zdroj: Binance
Domov
Zdieľať
Diskusia