Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
18. novembra 2023, 9:53
Čas čítania 0:31

PUTIN HOVORIL O EURÓPANOCH: Situáciu prirovnal k oknám a prievanu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Rusko vraj nemá s európskou spoločnosťou žiadny konflikt.

Ruský prezident Vladimir Putin uviedol v piatok v príhovore na kultúrnom fóre v Petrohrade, že Rusko si necháva otvorené „okno“ do Európy napriek „ťažkým časom“, informovala o tom agentúra DPA.


„Keď je prievan, človek si pomyslí, že by bolo rozumné privrieť okno, aby mu nebola zima. Ale my máme dobré počasie. My nič nezatvárame, my nemáme s európskou spoločnosťou žiadny konflikt,“ povedal Putin, ako ho podľa DPA citoval ruský TASS. Dodal pritom, že Rusko skôr zažíva ťažké obdobie s európskou elitou.


Európska únia a viaceré západné krajiny zaviedli proti Moskve a jednotlivým ruským politikom prísne sankcie pre pretrvávajúcu inváziu Ruska na Ukrajine. Kremeľ napriek týmto sankciám prezentuje pozitívne ladené údaje o vývoji ruskej ekonomiky, hoci je ťažké ich overiť. Putin v piatok povedal, že hospodársky rast Ruska do konca roka prekročí tri percentá.

Späť
Zdieľať
Diskusia