Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
21. novembra 2023, 15:03
Čas čítania 0:21

Ak máš veľké auto, v centre nebudeš môcť parkovať. Mnohé slovenské mestá zakročia proti SUV-čkám

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Drahšie parkovanie obce neplánujú.

Autá SUV majú už teraz v mnohých metropolách Európy vyššie parkované. Slovenské mestá a obce podobné opatrenia neplánujú, prezradili však, ako to chcú s veľkými autami vyriešiť, informuje portál tvnoviny.sk.

15. novembra 2023, 9:50 Čas čítania 0:49 Chcú výrazne drahšie parkovné pre SUV. Európska metropola bude mať dôležité referendum Chcú výrazne drahšie parkovné pre SUV. Európska metropola bude mať dôležité referendum

Veľké autá spôsobujú mnohým šoférom obmedzenia najmä na parkovacích plochách. Napriek tomu sú aj na Slovensku čoraz viac populárnejšie. Niektoré samosprávy už voči vodičom takýchto automobilov zasiahli. 

Šofér SUV v Nitre nedostane parkovaciu kartu, pokiaľ jeho auto presahuje dĺžku 5,3 metra. V prípade, že automobil presahuje parkovacie čiary, nemá na parkovisku čo hľadať. Podobné opatrenia už zaviedli mnohé ďalšie obce. 

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia