Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
26. novembra 2023 o 17:10
Čas čítania 0:28

Na územie Európy sa valí nezvyčajne nebezpečná snehová kalamita. Ľudia by mali zostať doma, varujú odborníci

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Úrady vyzývajú ľudí, aby ostali vo svojich domovoch a nevychádzali von.

Na územie Európy sa blíži snehová kalamita. Podľa meteorológov pôjde o nezvyčajne silnú snehovú spúšť, ktorá bude najintenzívnejšia v krajinách Balkánu. V niektorých oblastiach má nasnežiť päť centimetrov za hodinu, informuje iMeteo.

Mohutné sneženie bude sprevádzať silná víchrica, výsledkom tak bude jav zvaný biela hmla spôsobujúci výrazne zhoršenú viditeľnosť. Extrémne počasie sa zatiaľ týka Rumunska, pobrežia Bulharska, Moldavska a stredu Ukrajiny.

Úrady vyzývajú ľudí, aby ostali vo svojich domovoch a nevychádzali von. V Bulharsku meteorológovia vyhlásili najvyšší, 3. stupeň výstrahy a odhaduje sa, že v ostatných menovaných krajinách sa vydá rovnaký 3. stupeň ešte v najbližších hodinách. 

Slovensku sa toto nebezpečné počasie vyhne, avšak meteorológovia predpokladajú, že snehové kalamity môžu prísť na stredoeurópske územie v priebehu ďalšieho týždňa. 

Akumulácia snehu v najbližších hodinách v Európe.
Akumulácia snehu v najbližších hodinách v Európe. Zdroj: Windy.com
Domov
Zdieľať
Diskusia