Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová TASR
27. novembra 2023, 19:52
Čas čítania 1:07

Napadne oveľa viac snehu, než sme čakali. Tieto oblasti Slovenska zažijú kalamitu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Od večera až do rána môže v závislosti od lokality nasnežiť až 40 centimetrov snehu.

O pár hodín na území Slovenska nastane intenzívne sneženie, ktoré prinesie prvú snehovú kalamitu. Podľa najnovších predpovedí bude snehu viac, než meteorológovia pôvodne predpokladali, informuje o tom portál iMeteo.sk.

Dnes sme ťa informovali, že na Slovensku nasneží maximálne 35 centimetrov snehu. Avšak podľa najnovšej predpovede na našom území napadne až 40 centimetrov snehu.

27. novembra 2023, 18:04 Čas čítania 0:22 Za zasnežené auto ti hrozí pokuta. Ktoré časti vozidla musíš mať očistené? Za zasnežené auto ti hrozí pokuta. Ktoré časti vozidla musíš mať očistené?

Pod snehovou prikrývkou sa s vysokou pravdepodobnosťou ocitne veľká časť nášho územia. Výnimkou bude západ Slovenska, kde bude počas utorka pršať. V tejto oblasti sa ochladí až v stredu.

Najnovšie modely predpokladajú, že najkritickejšia situácia príde počas ranných hodín v Banskobystrickom a v Košickom kraji. Problémy môžu nastať na cestách, ale aj v energetike miest a obcí. 

Situácia v okresoch

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal vo viacerých okresoch výstrahy prvého a druhého stupňa. Výstraha druhého stupňa pred snežením platí od polnoci počas celého utorkového dňa v okresoch Snina, Humenné, Bardejov, Košice mesto a Sobrance.

Výstraha prvého stupňa zas platí v takmer celom Banskobystrickom kraji a okresoch Gelnica, Košice okolie, Michalovce, Rožňava, Trebišov, Bardejov, Medzilaborce, Prešov, Stropkov, Svidník a Vranov nad Topľou.


Pozor si treba dať aj na poľadovicu, pre ktorú vydali meteorológovia výstrahu prvého stupňa. Tá platí v celom Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji, vo väčšine okresov Trenčianskeho kraja a tiež v okresoch Banská Štiavnica, Krupina, Veľký Krtíš a Žarnovica. Platí od polnoci do utorkovej 8.00 h. Zároveň pre okresy Michalovce, Sobrance a Trebišov platí výstraha v utorok od 11.00 do 18.00 h.


Na tvorbu snehových jazykov a závejov SHMÚ upozorňuje v celom Košickom a Prešovskom kraji. Vydal preto výstrahu prvého stupňa, ktorá platí od utorkovej 3.00 do 14.00 h. Zároveň od utorkovej 22.00 h do stredy platí v takmer celom Košickom kraji a niektorých okresoch Prešovského kraja výstraha druhého stupňa.

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia