Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Barbora Fábryová
29. novembra 2023, 10:33
Čas čítania 0:29

Posielaš pred Vianocami listy a balíky? Pošta oznámila, do akého dátumu ich musíš poslať, aby ich stihla doručiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovenská pošta balíky a listy odporúča poslať včas.

Slovenská pošta upozorňuje, že pred Vianocami je zvýšený záujem o jej služby, preto musia zákazníci svoje balíky a listy poslať do určitého termínu. V opačnom prípade ich nestihnú doručiť do sviatkov. Na Facebooku na to upozorňuje ministerstvo dopravy.

„Na to, aby váš list alebo balík doručila Slovenská pošta, a. s., do Vianoc tam, kam treba, máte ešte 3 týždne. Posledný termín na odoslanie listových zásielok 2. triedy je 18. december, balíky a listy 1. triedy treba poslať do 19. decembra,“ píšu v statuse.

Pri zásielkach zo zahraničia odporúča pošta vzhľadom na povinnosť colnej kontroly doručenie na Slovensko minimálne sedem až osem pracovných dní pred Štedrým dňom. Pokiaľ ide o listové zásielky, vhodné je ich doručiť minimálne päť až šesť pracovných dní pred Štedrým dňom.

Domov
Zdieľať
Diskusia