Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
29. novembra 2023 o 9:21
Čas čítania 0:47

Nové informácie: Základná škola tvrdí, že nevedela o šikane 15-ročného Romana. Opísala aj situáciu pred tragickým pádom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Základná škola opisuje šikanu na škole ako údajnú.

Základná škola v Parchovanoch sa po týždni vyjadrila k tragickému pádu deviataka Romana zo strechy. Vedenie školy zareagovalo na medializované informácie a vyjadrilo sa aj k šikane, ktorú v liste označilo ako údajnú, píše Korzár.

Základná škola plánuje vyvodiť dôsledky voči žiačke, ktorá celú tragickú udalosť natáčala na telefón„Škola vyvodí veľmi prísne dôsledky voči žiakovi, ktorý natočil video, a, samozrejme, aj voči autorom viet a zvukov, ktoré počuť na pozadí,“ napísali v liste. Správaním deviatačky sa zaoberá aj polícia. 

Vedenie tvrdí, že o šikane Romana nikto z učiteľov nevedel a školu nekontaktovali ani rodičia. „Takže škola nemala podklady na špecifický prístup pedagógov k jeho výchove a vzdelávaniu, čo nás veľmi mrzí,“ tvrdia. Jeho otec však hovorí niečo iné a na školu podáva trestné oznámenie, pretože už dávnejšie informovali vedenie o chlapcovom zdravotnom stave a situácii v škole.

Škola opísala situáciu pred tragickým pádom

Roman podľa slov z listu na strechu preliezol cez okno na chodbe napriek výslovnému zákazu učiteľky. Tá vraj okamžite kontaktovala vedenie školy aj záchranné zložky. Chlapec bol podľa kamerových záznamov na streche asi 50 minút, počas ktorých komunikoval s učiteľom, so zástupcom riaditeľa a s rodičmi. Zo strechy skočil ešte pred príchodom hasičov. 

Základná škola Parchovany.
Základná škola Parchovany. Zdroj: Facebook/Základná škola Parchovany
Domov
Zdieľať
Diskusia